Cacao Ceremonie 

Een magisch ritueel met cacao. Een Cacao Ceremonie is een ceremonie die in het teken staat van het Hart.

We gaan contact maken met lichaam met hulp van meditatie, klank, beweging en energie, geleid door de kracht en wijsheid van de spirit van Cacao.

Tijdens een ceremonie zullen we gezamenlijk een Cacao ritueel doen.  We maken een reis naar binnen, naar ons hart. We verlaten voor een moment het denken en gaan over naar voelen.

Het drinken van Cacao helpt ons hierbij. Cacao opent je hart en ontspant je spieren en weefsel. Daardoor is het gemakkelijker om verbinding te maken met jouw gevoel in plaats van puur vanuit je hoofd te leven.

Het effect van cacao op je lichaam:

Cacao is rijk aan antioxidanten en mineralen zoals ijzer, zink en magnesium. Dit zorgt ervoor dat je bloeddruk verlaagd wordt. De magnesium ondersteund je lichaam bij het ontspannen van spieren en weefsels. Zink en ijzer brengen je bloedsuikerspiegel en cholesterol in balans.

Wat je tijdens een Cacao Ceremonie kunt ervaren?

Cacao heeft invloed op je hart wat je helpt een diepe verbinding met jezelf en anderen te ervaren. Meer rust, ontspanning  en inspiratie kan je ervaren. Je kan bijvoorbeeld je eigen kracht en waarheid veel beter waarnemen. 

Er kunnen ook emoties naar boven komen. In een Cacao Ceremonie nodig ik je uit om alles te verwelkomen wat zich aandient. Alles mag er zijn. Alles is welkom. Jij bent welkom precies zoals je bent op dat moment. 

Wat is Cacao?

Cacao is de vrucht van de Theobroma Cacao boom. 100% pure Cacao is door haar zachte kracht een plantmedicijn die je in contact brengt met je hart. Een echte hartopener. Cacao toont interessante gezondheidsvoordelen en neurocognitieve effecten.

Ervaar zelf waarom Cacao zo'n rijke geschiedenis heeft als krachtig plantmedicijn.

Cacao geschiedenis

Cacao komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika.  Zo’n 100 jaar geleden aten alleen mensen van hoge stand Cacao/Chocola. In de 16tiende eeuw maakten als eerst de Spanjaarden kennis van deze heilige boon. Cacao komt oorspronkelijk bij de Maya's en Azteken vandaan. Cacao is dan ook een woord uit de taal van de Maya’s, Ka''kau'. Net als het woord "Chocol'ha" en het verb "chokola'j" wat zo veel betekend als "samen Cacao drinken".

Door hen werd het gezien als een "heilige boom" en Cacao ook "Food of the Gods" genoemd. De bonen worden al duizenden jaren gebruikt bij ceremonies en rituelen. 

 

Ervaring:

Britt, 25 Noordwijk (April 2021)

owner: www.reisfreak.com

"Ik heb een Reiki behandeling en een 1op1 Cacao Ceremonie gedaan bij SoulBlossom. Dit was voor mij een hele fijne ervaring. Ik merkte dat ik door de juiste ademhaling en de fijne energie die door mij heen stroomde, ik mij op een veilige plek voelde en mij volledig kon laten gaan om terug te gaan naar de kern. Het loslaten van wat mij tegenhoud heb ik op een fijne manier ervaren. Britta zorgt ervoor dat je je veilig voelt met de juiste energie en de fijne omgeving.