Reiki - mijn reisgenoot op weg naar binnen

Gepubliceerd op 16 april 2021 om 15:31

In deze bijzondere tijd lees ik vaak de quote "Als je niet naar buiten kan, ga naar binnen".

Voor mij in deze tijd, waar de behoefte aan verbinding zo groot is en weinig persoonlijk contact mogelijk, een groot cadeau dat ik graag uitpak.

De behoefte naar verbinding is sterk aanwezig in mij. Daarom ben ik dankbaar voor de ruimte die er nu is ontstaan om die reis naar binnen te maken.

Ik ga op reis met mezelf en Reiki is mijn favoriete reisgenoot.

Waarom?

Reiki helpt mij om niet af te dwalen in talloze gedachten. Het "houdt me bij de les", het houd me bij mezelf.😊

Reiki helpt mij met het waarnemen en voelen wat er in mij aanwezig is. Bijvoorbeeld is er spanning of ontspanning, warm of koud, rust of onrust aanwezig.

Door mijn handen op mijn lijf te voelen...voel ik me verbonden en geborgen. Net als een moeder die liefdevol haar kind aanraakt. Ik voel de liefde door mij stromen.

Hoe ziet zo een reis er bij mij uit?

  • Ik zoek een rustige plek op waar ik niet gestoord kan worden. Bij mij is dat mijn slaapkamer.
  • Ik ga op bed liggen en haal een paar keer diep adem en kom helemaal aan op de plek waar ik ben.
  • ik wrijf mijn handen
  • en begin mijn Reiki behandeling door mijn hand op mijn ogen te leggen, tot ik een licht tinteling in mijn handen waarneem en dan ga ik door
  • naar mijn oren
  • nek
  • borst
  • solar plexus
  • bekken

Net als bij een bodyscan blijf ik met mijn aandacht bij het gebied waar mijn handen liggen en focus op mijn ademhaling.

Ik doe het vaak zolang ik het goed voelt. Meestal zo een half uur tot een uur.

Door alle veranderingen die deze bijzondere tijd rondom de coronasituatie met zich mee brengt ervaarde ik in de eerste weken veel onrust en een opgejaagd gevoel. Thuisonderwijs en thuis werken te combineren vond ik best een uitdaging als alleenstaande moeder.

Gelukkig kunnen we vertrouwen op de wijsheid van onze lichaam... mijn lichaam gaf gelijk aan dat die aandacht nodig had.  En ik luisterde. Omdat ik aanvoelde dat het NU belangrijk is om naar te luisteren.

Ik had gekozen om twee dagen vrij te nemen om voor mezelf meer rust en ruimte te creëren. 

Deze keuze voelde voor mij heel bijzonder, omdat ik dit anders nooit zo gedaan zou hebben. Vroeger was ik gewoon door gegaan. Nog meer mijn best doen en een stapje harder gaan werken. Herken je dat?

 

Dit ging nu niet meer. Ik kon het niet. Er moest iets veranderen. Maar wat en hoe?

Tijdens een meditatie ging ik aan mezelf vragen wat ik nu nodig heb...het antwoord was RUST. Naar aanleiding daarvan ging ik kijken/voelen hoe ik nog meer rust voor mezelf kon creëren ...en tadaaa.. ik mag verlof aanvragen.

 

Wat voelde dit nieuw en ook een beetje ongemakkelijk. Maar wat had ik dit nodig.

Waar kies ik voor? Liefde of angst?

Juist NU. Ik merk dat deze vraag steeds belangrijker voor mij wordt. Jij ook?

Tijdens mijn vrije dagen heb ik veel gemediteerd en gaf mezelf regelmatig Reiki behandelingen. De focus op mezelf en de liefdevolle zorg brachten het gevoel van rust en ontspanning weer terug. Ik stapte terug in mijn kracht en voelde de verbinding met mezelf weer.

 

Wat ik hiervan meeneem en graag met je deel is, dat ik me bewuster ben geworden, hoe belangrijk het voor mij en mijn gezondheid (mentaal, emotioneel en fysiek) is om naar die signalen van mijn lichaam te luisteren. En dat niet alleen nu in deze bijzondere tijd, Nee altijd!

Tijd en ruimte nemen om de verbinding met jezelf vaker te voelen en op te zoeken. Dat betekend voor mij "goed voor mezelf te zorgen." En het is nodig. Niet alleen voor mij. Voor iedereen.

 

NU is de tijd en gelegenheid om te leren voelen wat echt van belang is. We mogen andere prioriteiten gaan zetten. Dit zal andere keuzen met zich mee brengen. En ja, dit is spannend en toch voel ik dat ik het niet meer anders wil en kan.

Trouw zijn aan wat werkt voor mij en dingen zo inrichten dat het goed voelt voor mij, is een van de belangrijkste lessen die ik mee neem uit deze tijd. Eigen verantwoordelijkheid en authenticiteit. Hier draait het om.

 

Wil je ook op reis? Neem dan contact met me op.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.