HET ONGEWENST CADEAU

Als je jarig bent krijg je meestal ook cadeautjes…. en misschien zijn er wel eens ook ongewenste cadeaus tussen geweest. Cadeaus waar je in eerste instantie niet echt op zat te wachten. Dit herkennen we allemaal wel. Toch??

Nu zo vlak voor mijn verjaardag mocht ik ook het een of ander ongewenst cadeau ontvangen. Mijn eerste reactie, ik zou het bijna reflex noemen, was afweer.

“Het is stom, niet leuk, het past niet bij mij!!! Wat moet ik hiermee?? NEE, ik wil het niet!!”

En dan ineens hoor ik ook een andere stem. Die stem in mij die zich afvraagt wat achter die afweer zit en waar die vandaan komt. Interessant! Mmmhh toch maar even VOELEN….

Waardevolle informatie komt naar boven.
Misschien is dat ongewenste cadeau toch wel precies wat ik nu nodig heb?! Het komt op het juiste moment. En heeft een belangrijk boodschap voor mij.

Trigger→ afweer→ voelen→ informatie → helder moment TADAAAAA

Één van de ongewenste cadeaus die ik mocht ontvangen triggert ongemak in mij. En het weten dat er nu actie wordt verwacht.
Het zegt: “Je hebt toch een droom? Nou dan is dit de volgende stap om je droom te gaan leven.”

VERLANGEN is in mij geraakt!
Dat is het moment waar mijn focus verandert van afweer naar “waar wil ik heen”?! Ik kan je vertellen dat dit een heleboel schilt voor je innerlijke rust en energie huishoud .

Het betekent niet dat het minder eng of spannend is. Nee, zeker niet. Maar het verandert mijn vertrekpunt! Ik start nu vanuit mijn verlangen! En niet vanuit angst. Dit geeft een hele andere energie dan “neeee dat vind ik eng, dat doe ik niet, of dat kan ik niet, dus ik probeer het niet eens”.

En dan komt het ook nog eens goed uit dat ik afgelopen weekend in een ijsbad mocht zitten. Daardoor heb ik geleerd dat ik heerlijk ontspannen kan ZIJN met ongemak. Hoe mooi is dat?!

Cadeau ontvangen en uitgepakt.

Het ander ongewenst cadeau dat ik mocht ontvangen, mooi ingepakt in niet-empathie droeg de informatie van MOTIVATIE in zich. Het was zo een cadeau waar je eerst twijfelt: “Heb je dit nou gekozen omdat je het zelf zo leuk vindt? Of, “Vindt je het lelijk en geef je het daarom weg?”

Wat de reden ook is. Ik heb mijn cadeau ontvangen en uitgepakt. Er zat dus een dikke vette MOTIVATIE in. Mooi! Een “driver” die gelijk ook nog gekoppelt is aan ACTIE. Zo voelde het voor mij. Iets wat ik eigenlijk pas later wilde doen, ga ik dus gewoon NU doen. En hier wordt ik super blij van! Wanneer anders he ?! Het enige wat we echt hebben is NU!

Het gaat dus helemaal niet om de verpakking. En eigenlijk ook niet zo zeer wat er in zit.
Het gaat er vooral om wat het met mij DOET!
Dat is het eigenlijke cadeau!

Daarom deel ik het hier nu ook met jou.
De volgende keer dat je een ongewenst cadeau krijgt … ontvang het, pak het uit en kijk wat er ECHT voor je inzit. Het komt niet zomaar op je pad. Daar ben ik nu inmiddels wel achter.

Ik zeg, van harte dank voor mijn ongewenste cadeaus
DANK JE WEL!!
🙏😁

Meer weergeven

Geef een reactie